Podcast voor Dummies – Podcast Host

Met het zoeken naar de podcast host begon de techniek. In eerste instantie dachten we een MP3 te kunnen opslaan op een web host en daar een podcast van te maken. Het is niet gezegd dat dit niet kan, maar dat is niet eenvoudig, of wij vonden het niet eenvoudig. Het opslaan van een MP3 op je eigen web host is niet zozeer het probleem, maar het aanmaken van een RSS feed wel. Die heb je namelijk nodig.

Gelukkig zijn er veel Podcast hosts te vinden. Nu is het voor ons een hobby, dus het mag niet al te veel geld kosten. Het liefst dus gratis. Na een beetje zoeken kwamen we bij SoundCloud uit.

Eigenlijk kennen alle Podcast hosts een instap abonnement. Meestal gratis met een beperking. Bij SoundCloud is de beperking 3 uur. Meer dan 3 uur aan podcasts gaat dus geld kosten. Dat lijkt erg veel, maar daar zaten wij na 4 tot 5 afleveringen al aan. Het geeft je wel de ruimte om het uit te proberen. Is het toch niks, dan heb je er in ieder geval geen cent voor betaald. Een jaartje SoundCloud kost €99,-

Ronald heeft mogelijk een goedkopere oplossing gevonden met Anchor. Inmiddels al een abonnement afgesloten bij SoundCloud voor een jaar, dus deze optie gaan we rustig uitproberen.

Podcast Hosts

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.