Podcast voor Dummies

Ronald en ik delen een hobby en dat is Fietsen Natuurlijk ! Naast het fietsen zaten we regelmatig onder het genot van een speciaalbier te ouwehoeren over fietsen. Meestal op vrijdagavond. Ergens – ik denk na een Tripel of 3 – is het idee ontstaan om van ons geouweneel een podcast te maken.

Geïnspireerd door podcasts van Laurens ten Dam, Live Fast Ride Slow 😉 en de Map Meisters zijn we enthousiast maar niet direct planmatig aan de slag gegaan. We zijn in alle opzichten amateurs. Op het gebied van fietsen, maar ook op het gebied van podcasts en journalistiek.

Dus in deze sectie vind je eigenlijk onze podcast handleiding. Ervaringen en overwegingen die wij gemaakt hebben en nog steeds maken om tot onze podcasts te komen. En zeker niet in de laatste plaats als naslagwerk als we weer eens vergeten zijn hoe het ook alweer zat.

Aangezien we nog maar aan het begin staan van onze reis, is deze handleiding daarom een levend document. Het zal regelmatig aangevuld worden met tips en ‘how to’ instructies.

Een podcast; “Hoe moeilijk kan het zijn?” Beetje kletsen in een microfoon, MP3 maken en klaar is Kees. In de praktijk verliep dat voor ons toch een beetje anders.

Podcast voor Dummies – Onderwerp

Het onderwerp was niet zo moeilijk voor ons. Het idee voor de podcast is ontstaan vanuit het onderwerp en niet

Podcast voor Dummies – Titel

Ook hier geldt dat we het simpel wilden houden. Waar moet het over gaan, over Fietsen Natuurlijk ! Fietsen is

Podcast voor Dummies – Beeldmerk

Ook op dit gebied zijn we amateurs. Beiden hebben geen achtergrond in de marketing of in de grafische vormgeving. Hier

Podcast voor Dummies – Podcast Host

Met het zoeken naar de podcast host begon de techniek. In eerste instantie dachten we een MP3 te kunnen opslaan