Routes – Reisverslag Fietserpad

in September 2020 hebben wij de route Fietsen langs het Pieterpad van Ad Snelderwaard gevolgd. Het Fietserpad kent echter verschillende varianten. Zo vind je op Route.nl ook een variant. Dit ziet er professioneel uit, maar de GPX bestanden zijn gereden tracks en geen uitgestippelde route. Dat betekent dat je alle foute afslagen en afslagen naar overnachtingsplaatsen erbij krijgt. Daarnaast volgt deze route meestal de alternatieve route (dunne rode stippellijn op de kaarten va Ad Snelderwaard).

Het boekje en bijbehorende kaarten van Ad Snelderwaard zijn vermakelijk doch wat onhandig. Het is een paperback waar je de kaarten uit moet scheuren. GPX bestanden zijn wat lastig te vinden. Bij Fietsen langs het Pieterpad kun je de GPX downloaden. Let op: Het is 1 GPX van de complete route. Mijn Garmin vond dat niet zo leuk. Beter is het om de route wat verder te bewerken met bijvoorbeeld Komoot.

Het reisverslag dat ik heb geschreven is met een knipoog en wordt opgediend met een korreltje zout. Het is geen letterlijk verslag van wat je tegenkomt tussen Groningen en Maastricht, maar geeft een inkijkje in het leven van een vakantiefietser.

Veel plezier en uiteraard vind ik het leuk als je een berichtje achterlaat.

Fietserpad Etappe 1 – Door een post apocalyptisch landschap naar de geciviliseerde wereld

Ik was bang geweest. Zoals je bang kunt zijn voor de tandarts. Of voor een examen dat je niet goed

Fietserpad Etappe 2 – Pipo de Clown en Mamaloe

Ik sta ‘s-ochtends bij het toiletgebouw te hannessen met mijn corona kaartje en hoor achter mij het onmiskenbare geluid van

Fietserpad Etappe 3 – Ain’t no mountain high enough

Sapperdeflap, wat heb ik lekker geslapen zeg. Mamalou staat al naast haar bed. Ik vraag haar naar het weer buiten.

Fietserpad etappe 4 – Van een heater in Holten naar een Boerheems Paradijs

Motregen is het thema voor de dag. Het is niet veel, maar steeds kleine buitjes van aerosolen. Je wordt niet

Fietserpad etappe 5 – Niet van de lucht

Onwillekeurig gaan mijn gedachten terug naar de Podcast van afgelopen vrijdag. Een zadeltoetertas, een frametasje en iets aan je stuur.

Fietserpad etappe 6 – Crossen door de bossen met nimfen, kabouters en een asfaltprinses

Mijn asfaltprinses reed een beetje mopperend achter me aan. Bij Landgoed Geijsteren loopt de route behoorlijk onverhard door het bos

Fietserpad etappe 7 – Een dag met ondertiteling (’n dag mit ondertiteling)

Op Karmeliet gaat het niet. De verleiding was te groot op het verrassend gezellige marktplein in Sittard. Gezien het aantal

Fietserpad etappe 8 – We zijn ‘uitgemergeld’

Ik hou niet van drukte. Ik ben niet op mijn gemak in mensenmassa’s. En ik was niet voorbereid op Maastricht

5 antwoorden op “Routes – Reisverslag Fietserpad”

  1. Ik wil de route van Fietsen langs het Pieterpad op een racefiets doen in April. Zijn alle wegen verhard of rijd je veel over zandpaden? Als er zandpaden zijn kan je die dan gied rijden op er racefiets?

    Al vast bedankt voor de reactie

    Mvg

    1. Niet alle wegen zijn verhard. Op een racefiets kan, maar niet ideaal. Ik adviseer minimaal 28mm bandjes, maar eigenlijk zijn 40mm gravelbanden beter. Je kunt volgens mij wel delen onverhard vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.