Introductie Vakantiefietsen

Je zit op zaterdagavond samen met je partner op de bank. Of je zit op een gezellig terrasje te genieten van de nazomer. Hardop denkend bespreek je wat je de volgende zomer met vakantie eigenlijk wilt doen. Is fietsen misschien een idee?

Het zaadje is gepland en langzaam maar zeker wordt steeds duidelijker dat met de fiets op vakantie helemaal niet een slecht idee is. Je bent actief, je bent buiten en je zult ongetwijfeld meer zien en beleven dan in een auto of op het all-inclusive resort waar je dit jaar je vrije dagen hebt gesleten.

Maar waar begin je? En hoe begin je? Al snel blijkt dat je aan duizend en een dingen moet denken. En fietsvakantie lijkt wel goedkoop, maar als je nog een complete uitrusting moet kopen, kan het aardig in de papieren lopen. Om nog maar te zwijgen over de onzekerheid die toeslaat. Kan ik het wel? Sta ik straks niet op de eerste de beste helling huilend naast mijn fiets, smekend dat ik weer naar huis mag?

Deze introductie tot vakantiefietsen is speciaal bedoeld voor de twijfelaars. De mensen die alleen maar obstakels en beren op de weg zien en altijd een goed excuus hebben om het vooral niet te doen. Maar als dat zaadje eenmaal gepland is, weet je dat je er spijt van krijgt als je het niet probeert.

Leeswijzer

Aangezien ik zelf dyslectisch ben, weet ik als geen ander dat het veel moeite kost om je door grote lappen tekst heen te wurmen. Daarom introduceer ik ieder onderwerp met een vraag en geef ik die ct een kort en direct antwoord. ‘Kort door de bocht’ noem ik het. In de ‘lap’ tekst daaronder ligt ik het antwoord toe, breng ik nuances aan en schets ik situaties waarin het antwoord anders kan zijn dan in ‘kort door de bocht’.

De onderwerpen zijn ondergebracht in hoofdstukken. Dat geeft al een aardig richting aan waar je het moet zoeken. Gelukkig helpt de techniek een handje mee en kun je het zoekvenster van de website gebruiken als je naar een specifiek onderwerp op zoek bent.

Ervaring

In deze introductie zit meer dan 20 jaar ervaring met fietsvakanties. Daarnaast fiets ik ook graag op een racefiets, een gravelbike en een MTB. Maar ondanks dat de adviezen en tips niet zomaar uit de lucht komen vallen, blijft het wel mijn mening en mijn ervaring. Je kunt het daar wat mij betreft ook roerend mee oneens zijn. Sterker nog, indien je een andere mening bet, dan hoor ik dat – mits in een beetje vriendelijke bewoording – graag van je.

Veel plezier en als je wat mist, laat het me dan vooral weten.