Podcast voor Dummies – Beeldmerk

Ook op dit gebied zijn we amateurs. Beiden hebben geen achtergrond in de marketing of in de grafische vormgeving. Hier hebben we onze creativiteit gebruikt en hulp gezocht bij – in dit geval een familielid – met kennis van zaken.

Fietsen Natuurlijk !

Bewuste keus voor beide woorden met hoofdletter beginnen. Dat geeft weer dat beide woorden belangrijk zijn. Je zou ze ook kunnen omdraaien tot Natuurlijk Fietsen !

Het uitroepteken is bewust losgeplaatst, zodat het niet een geheel vormt met het laatste woord. Het uitroepteken geeft ook onze urgentie bij het onderwerp weer.

Het idee is om dit beeldmerk consequent door te voeren in alles wat we met dit onderwerp doen. Tip daarbij is dat als je vreemde tekens gebruikt, je een beetje moet oppassen wat er door bepaalde apps en diensten wordt geaccepteerd.

Logo

Hierbij hebben we dus hulp gehad van Marit die een opleiding tot grafische vormgever volgt. Idee is weer simpel; fietsen en bier. Aangezien de podcast is ontstaan al bier drinkend op een vrijdagavond, geeft dit de intentie het best weer.

Later meer over het ‘artwork’ van een podcast en de specifieke eisen daarvoor.

Kleur

Vrij snel duidelijk en niet moeilijk: blauw. Nog een beetje discussie of het donker- of ijsblauw moest zijn, maar de keuze was vrij snel gemaakt.

Eerste schets van het Fietsen Natuurlijk ! logo
Het uiteindelijke Fietsen Natuurlijk ! logo
Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.