Podcast voor Dummies – Onderwerp

Het onderwerp was niet zo moeilijk voor ons. Het idee voor de podcast is ontstaan vanuit het onderwerp en niet vanuit het idee dat we nu zo graag een podcast wilden maken. Wel hebben we nagedacht over de breedte van het onderwerp. Wat wel en wat niet. 

Wij denken dat als we het simpel en dicht bij onszelf houden, dat dit het meest natuurlijk zal overkomen. Authenticiteit overtuigt het meest. Dus wij zijn geen profwielrenners en dus moeten we het niet gaan hebben over ‘de koers’. We zijn ook geen professionele fietsenmakers, dus moeten we ook niet pretenderen alles te weten over ‘de fiets’. We zijn dus een stelletje enthousiaste amateurs, die – net zoals heel veel anderen – in hun vrije tijd veel met fietsen bezig zijn.

Dus daarmee was onze doelgroep gelijk bepaald. Amateur fietsers. Wel is het zo dat onze interesse in de fiets vrij breed is. Bijna natuurlijk de Racefiets, Gravel Bike, MTB en vakantiefiets, maar ook stadsfiets en e-bike heeft onze interesse. Het kost ook niet veel moeite om ons enthousiast te krijgen over baanwielrennen of BMX’en. Dus alles wat met fietsen te maken heeft.

Nog iets anders is de vaak afschrikwekkende hoeveelheden geld die er in de hobby lijkt te moeten gaan zitten. Nu doen we daar zelf aardig aan mee met carbon racefietsen, maar het hoeft dus niet. De podcast moet voor ons dus ook niet uitstralen dat het alleen maar is voor de carbon wegpiraten met veel geld.

Terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.