Podcast # 5 – Winter deel 3 – Indoor Trainer

Indoor trainen. Het blijft voor veel fietsers lastig. Eigenlijk wil je naar buiten, maar als het weer te slecht is, dan wil je toch fietsen. Dus de fiets op de Tacx en trappen maar. Maar of het nou echt leuk is? Misschien kunnen we het met deze podcast een beetje leuker maken. Triathleet Jaap van der Kamp deelt zijn haat-liefde verhouding met zijn indoor trainer en geeft tussen de regels door ook nog een aantal tips.

Links

Trainers
Tacx
Elite
Wahoo
Bkool

Software
Zwift
Tacx
Bkool
Kinomap
Rouvy
The Suffer Fest
Fulgaz

2 antwoorden op “Podcast # 5 – Winter deel 3 – Indoor Trainer”

 1. Ik was die collega van Ronald met inderdaad “road feel”. Het betreft een Tacx Neo 2 die dit kan simuleren.

  Ik ben het niet helemaal eens met dat de “Wahoo kickr” de “beste” of top indoor smart bike trainer is. Ik heb vorige jaar een uitgebreid vergelijk gedaan, en zowel de Wahoo Kickr en Tacx Neo 2 staan gezamelijk aan top. Onderscheidend verschil is o.a. de mogelijkheid van de Climb functie van Wahoo die je voorkant omhoog tilt en/of de road feel van de Tacx. Verder werkt de Kickr met een vliegwiel en de Tacx met magneten.

  Leuk feitje is dat Tacx uit Nederland komt, het is vorig jaar echter wel opgekocht door Garmin.

  Het voornaamste verschil tussen de “goedkope” (direct drive) Smart trainers en de duurdere is de mogelijkheid van de hellingshoek. Goedkopere (rond 500 euro) kunnen tot ca. 10% en de duurdere gaan tot ca. 25%.

  Ook hadden jullie een leuke discussie over wat “zwaarder” is, deze video van GCN geeft een leuke vergelijking tussen indoor en IRL de Alpe d’Huez opklimmen: https://www.youtube.com/watch?v=YaoqPzDtRbs

  Belangrijke voor het indoor training is ook de instelling. In Zwift staat de zwaarte standaard op 50%. Dit betekent niet dat het aantal Watt wat je moet trappen minder wordt, maar wel de belasting die aan de smart driver wordt doorgegeven. Vergelijk het met een halvering van je tandwiel voor (of verdubbeling achter, haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.