Iedereen die wel eens in de regen heeft gefietst weet hoe vervelend dat kan zijn. De vraag is: kan het ook leuk zijn? Of kan je het wat leuker maken? Natuurlijk rijden we allemaal liever in een lekker zonnetje met een graadje of 25. Maar als je niet bij de eerste de beste spetter op je Zwift wilt stappen, luister dan naar deze podcast. Want regen of niet, we moeten Fietsen Natuurlijk !
Links
Kleding
Castelli Gabba
Waarom een Gabba een Gabba heet
Futurum 4 Seasons
AGU Secco Condom regenjack Ronald
Altura regenjack Marc
Castelli Scalda Pro handschoenen
Sealskinz waterdichte handschoenen
Materiaal
Ass Savers
SKS X3 spatbord
GripGrab Gaiters
Shimano S3000X neopreen overschoenen
Camelbak rugzak
Bidons met klepje
–Mountainbike store
–Puma
–Aptonia bidons
Bier
Brothers in Law tripel
Mooien Muiter
Veluwse Schavuyt tripel
Heren wederom een zeer vermakelijke podcast met veel informatie, waarvoor dank.
Ik heb wellicht nog een tip voor het fietsen in de regen. Hebben jullie al eens gehoord van Rainlegs? (https://www.rainlegs.com ). Wel de bescherming tegen de regen, maar niet het benauwde van een complete regenbroek. Je bovenbenen blijven heerlijk droog en warm.
Lange spatborden om je voorwiel en achterwiel hebben nog een voordeel die jullie nog niet genoemd hadden. Als je namelijk aan het fietsen bent, gooit je voorwiel ook al het water voor je uit en omhoog. Hier fiets je dan ook nog eens doorheen. Met lange spatborden is dit vele malen minder. Je voeten krijgen ook nog eens minder “opspatwater” te verduren.
Voor het materiaal ga ik voor metaal en niet voor kunststof. Als je wel eens onverhard fiets kan het flink stuiteren en daar kunnen metalen spatborden echt veel beter tegen.
Voor wat betreft ecobeton is er ook nog een ander duurzaam alternatief Grasfalt (https://www.grasfalt.nl/) kwam ik tegen op 1 van mijn tochten.
Al met al kijk ik alweer uit naar jullie volgende podcast.
Alfred, wat ontzettend leuk om te horen en fijn dat je de tijd hebt genomen voor deze interessante en nuttige aanvullingen. Helemaal top! Rainlegs ken ik wel, maar eigenlijk alleen in het licht van stads/stationsfietsen, niet bij racers. En grasfalt had ik eigenlijk al bedacht als fietslingowoord. Gravel, gras en asfalt. Maar het is dus een echt product! 🙂